Κοχύλι Ναυτίλος μάτι ξύλινο γαλάζιο χειροποίητο διάσταση 17x12cm

Γίνετε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει το προϊόν αυτό

Διαθεσιμότητα: σε stock
12,90 €
Τιμή: 12,90 €
Αυτό το μάτι κοχύλι Ναυτίλος είναι φτιαγμένο και ζωγραφισμένο στο χέρι, μοναδικό κομμάτι, αποκλειστικού design του fenalie.
Description

Το φυλακτό-γούρι Μάτι/ματάκι πιστευέται ότι προστατεύει από αρνητική ενέργεια/γρουσουζιά που παράγεται από βλέμμα με φθόνο που συνήθως το αποκαλούμε το “κακό μάτι”.

Στο fenalie σχεδιάσαμε με μια φρέσκια ματιά μία σείρα από πρωτότυπα μάτια ξύλινα, χειροποιήτα όλα ζωγραφισμένα στο χέρι.

Η έννοια του κακού ματιού είναι σταθερά ριζωμένη στην Ελληνική λαογραφία από την αρχαία κλασσική περίοδο. Υπάρχουν αναφορές στο κακό μάτι (ονομασία βασκανία στα Αρχαία χρόνια) από διακεκριμένους Έλληνες όπως ο Ησίοδος, ο Καλλίμαχος, ο Πλάτωνας, ο Θεόκλητος και ο Πλούταρχος. Μία από αυτές τις αναφορές είναι στον Πλατωνικό διάλογο “Φαίδων” που ο Σωκράτης συμβουλεύει τον Κέβητα για γλωσσοφαγιά “να μην λέει μεγάλα λόγια μην και τυχόν ματιαστούν”.

 Το γαλάζιο χρώμα είναι το χρώμα που συμβολίζει την αρμονία, την σοφίας και την πιστή φιλία. Είναι το χρώμα που θεωρείται το ιδανικό χρώμα για την διακόσμηση ενός παιδικού δωματίου για αγόρι.

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter μας