Η Εταιρία

 

To fenalie ιδρύθηκε το 1983. Το όνομα Fenalie προέρχεται από 3 ονόματα, Fenia (fen), Alexandra (al), Natalie (ie), τρεις ξαδέλφες παιδιά δύο αδελφών.Πρωτοποριακό από τότε, έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα αποξηραμένα άνθη. Ευφάνταστες και υπέροχες χειροποίητες σύνθεσεις, με την υπoγραφή δημιουργίας του fenalie σε μεγάλη ποικιλία από μάτσα λουλουδιών, που κοσμούσαν τα Αθηναϊκά σπίτια τα πρώτα 10 χρόνια του fenalie.

O χρόνος φέρνει αλλάγες και νέες μόδες στον κόσμο της διακόσμησης. Περίπου στα μέσα της δεκατετίας των 90's, έγινε δημοφιλής στον Δυτικό κόσμο η φιλοσοφία του Feng Shui, που καταδίκαζε την διακόσμηση με τα αποξηραμένα άνθη ώς αρνητική ενέργεια σπιτιού επειδή ήταν “νεκρή” ενέργεια. Το fenalie πάντα πρωτοπόρο και προνοητικό παρακολουθεί τις νέες διακοσμητικές τάσεις και αρχίζει σταδιακά, να εισάγει ιδιαίτερα αντικείμενα διακόσμησης χώρου, για να μπορεί ο καθένας να αναδεικνύει μέρος της προσωπικότητας του στην διακόσμηση του χώρου χωρίς να ακολουθεί τους τυποιημένους αυστηρούς κανόνες του 90s μινιμαλισμού που επικράτησε στην διακόσμηση.

Η δημιουργία στο fenalie δεν περιορίστηκε στις συνθέσεις, τα τελευταία 16 χρόνια ανέλαβε τα ηνία η δεύτερη γενιά του fenalie, η creative director Φένια Σπυράτου με σπουδές στα οικονομικά με πτυχίο Bachelor of Science και μεταπτυχιακό MBA στο Cardiff Univercity της Ουαλίας.

Η Φένια έχοντας πάντα ως αρχή την ηθική πρακτική του fair trade και επιστρατεύοντας το καλλιτεχνικό της ταλέντο,διατηρεί σταθερές συνεργασίες με τεχνίτες από Ινδονησία και σχεδιάζει την πλειοψηφία των αντικείμενων fenalie από φυσικά υλικά, που σπανίζουν στις μέρες μας, σε πολύ προσιτές τιμές για να μην αποτελεί η διακόσμηση προνόμιο για τους λίγους.

Tο fenalie συνεχίζει να είναι συνώνυμο του καλού γούστου, που κάνει την διαφορά στο σπίτι σας, για μια όμορφη, μοναδική και ατμοσφαιρική διακόσμηση.

Ειδικά από το 2009, η Φένια είχε την εμπνευσή να αρχίσει και να επεκτείνει τον σχεδιασμό του μοντέρνου ματιού, σε πολλαπλές εναλλαγές έχοντας αποτέλεσμα να επήρεάσει την Ελληνική αγορά δημουργώντας μία νέα διακοσμητική τάση.

 

 

 

 

 

 

 

 

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter μας